Loading color scheme

S/Y Serendipity


Vores båd er en Lagoon 400 S2 katamaran. Den er 11.97 meter lang og 7,25 meter bred og stikker kun 1,21 meter.

Vi byttede os til hende i sommeren 2021, da vi sejlede i Grækenland. Vi havde længe overvejet at sejle katamaran i stedet for almindelig sejlbåd. Vi mødtes derfor med nogle danskere som havde en katamaren, så vi kunne se den. Den var ikke til salg, men det var bare lige for at føle båden.

Nogle uger efter skrev vores venner, at de egenligt synes vores båd var ret lækker, og at de var frikse på at bytte hvis vi ville. Det blev sådan, og vi byttede til katamaran. De klare fordele ved en katamaram er klart den ekstra plads man får. Ekstra plads alle vejne og det er fedt når man skal bo på en båd og sejle langfart.

Noget af det vi virkelig sætter pris på, er at den kun stikker 1,21 meter. Det betyder at vi kan sejle mange steder hvor en almindelige sejlbåd ikke kan. Og hvis vi er uheldige at stå på grund, og det bliver lavvande, så sker der intet, da den kan stå helt almindeligt oprejst på kølene.

Bahamans er et af de steder vi gerne vil besøge efter vi har fået katamaran, for det er nærmest umuligt med en sejlbåd. Der er selvfølgelig mange andre fordele, som f.eks at man kan have en meget større gummibåd med, og at den er lettere at sætte i vandet. Det er også en stor fordel at have gæster eller gaster med, da de kan få deres helt egen afdeling i det ene skrog. Det giver større frihed til at være selv.

Eneste ulempe er at hun ikke sejler så godt mod vinden, direkte mod vinden for motor, skal undgåes, og biddevind i området 30-45 grader er næsten umuligt. Så vi krydser fra 45-50 grader, som selvfølgelig giver lidt ekstra sejltid. Det er dog et ringe kompromis for alle de andre gode ting.