Loading color scheme

Robben island & table mountain skal ses

Robben Island er en ø 30 min sejleads fra Cape Town hvor der siden hollænderne landede i 18 tallet har været brugt som fængselsø. Nelson Mandelas fængsel er det også kendt for, og vi har lært meget om Apartheid og manden som befriede Sydafrika fra dette styre.

ROBBEN ISLAND ER ET MUSEUM OG ET TEGN AFSLUTNINGEN AF APARTHEID

Vi vidste ikke rigtig hvad Apartheid styret var før vi tog denne tur, og vi fik virkelig meget af vide omkring dette. Vi har også søgt meget information selv, og har virkelig lært noget. Meget kort var partiet kendt for adskillelse af folkegrupper, bla. sorte og hvide. Nelson Mandela var ikke manden bag planen for at vælte styret, men det var hans mentor som han sad i fængsel med, Oliver Tambo. De to og mange flere sad i fangsæl i over 25 år, og forsøgte at fortælle verdenen hvordan styre var og hvad de gjorde,, inde fra et fængsel! De kunne ikke snakke sammen, men når de blev sat til at arbejde i stenlejret om dagen, havde de et toilet i en grotte, som i også kan se på billedet. Her gik vagterne ikke med ind, og derfor var det, det perfekte sted at udvikle hinanden og dele viden. Mange af deres vagter hjalp dem med at smugle information ud og ind. Og på den måde fik de noget af deres information. 

Det har været utrolig spændende at finde ud af hvad det i virkeliheden var, og hvad de kæmpede for,,, og man må sige at det virkelig er store mennesker. Nogle af dem som dengang var vagter og indsatte, bor i dag sammen på øen, og giver guidede ture. Vores guide havde siddet inde i 6 år, og skulle have siddet i 25 år, men blev løsladt sammen med alle andre efter meget pres fra omverdenen og befolkningen. Tænk på, at sidde inde så lang tid, og så komme ud og sige, vi tilgiver dem som har sat os i fangsæl uden nogen retsag. Vi ønsker kun at vi alle skal leve i fred! Det er nok også derfor at mandale har fået Nobels Fredspris.

Vi har taget et billede af nogle sten,,, de er lagt af Mandela og sympoliserer hvad han kæmpede for:
At vi alle skulle kunne leve sammen, selvom vi har forskellige farver og former.

Guiden fortalte os bla at de fik fodboldtrøjer fra Danmark og det var selvfølgelig ret sjovt at snakke med ham om det :-)

 

 

EN TUR I HELIKOPTER RUNDT OM CAPE TOWN

Jeg har ofte tænkt over at Anni skulle have en helikoptertur, for hun har aldrig prøvet det. Men da vi gik nede på molen stødte vi ind i en mand som gerne ville sælge os en tur. Vi var egentligt på vej hen for at finde noget at spise, men inden Anni kunne sige hvad har du gang i,,, havde jeg bestilt en tur, og vi kørte derud til landingspladsen med det samme :-) Det var helt vildt fedt at se Cape Town fra oven, og vi fik set det hele på en rigtig fed måde :-)

 

 

TABLE MOUNTAIN (TAFFELBJERGET) EN SKYFRI DAG

Hvis der er noget vi har haft her i Cape Town, så er det dårligt vejr. Cape Town ligger tæt på hvor det indiske ocean mødes og blandet med de mange bjerge, giver det meget omskifteligt vejr. Vi har haft regn og mange dage med overskyet de første dage, men var helige lige denne dag at have godt vejr hele dagen, og derfor tog vi også denne dag op på Taffelbjerget, så det er egentligt ret godt gået, at vi nåede Robben Island, Helikoptertur og Table Mountain på en dag.

Table Mountain er en del af vardens 7 naturvidundere, og det er virklig smukt. Det smukke er selvfølgeligt at det er så højt og så stjelt, samtidig med at det ligger så tæt på byen. Det giver en virkelig smukt syn, både fra byen, men også oppe fra bjerget. Vi lader billederne tale for sig selv :-)

 

I MORGEN ER VI VEJ TIL DANMARK IGEN :-)

I morgen skal vi med flyveren til Danmark igen. Vi flyver til Hamborg hvor vi lander og slutter af med et besøg hos min familie inden turen går til Kolding. Det har været 3 hamrende gode uger, og vi har lært utrolig meget om Sydafrika, og synes faktisk det har rykket en del ved vores opfattelse heraf. 

Sydafrika skal helt sikkert både ses og opleves. Vi har efterhånden været i mange lande,,, og Sydafrika ligger nok i top3. Det er et fantastisk land, men ikke mindst er folkene hernede de venligste folk vi har mødt til dato! Vi snakkede med en politimand, hvor vi snakkede med ham om det, og han fortalte at alle bliver oplært eller opfostret med, at mange skal være meget venlige ved alle som besøger en, også landet,,, og det må man sige at de tager hånd om, og den gæstfrihed og venlighed, kunne Danmark virkelig lære meget af! Kan sige så meget, at hvis de bare er almindelige glade, så danser de,, og det ser man tæt en tjner eller lignende gør,,, mega god stil ;-)