Loading color scheme

Følg os LIVE med satelittracking 

 

Nedenfor kan du tracke os LIVE vis vores satelit tracking. Trackingen opdaterer hver 15 eller 60 min. afhængig af indstillingen. Dette ændrer jeg på løbende, afhængig af dataforbrug. 1 Knob svarer til 0,51 meter pr. sekund, eller 1,85 km/timen.

Som noget nyt kan du nu også se vores TWS og TWD. Men hvad er det? Se det længere nede.


 

Vi har pr. 1. November 2023 stoppet vores MMSI tracking, da vores AIS alligevel ikke sender ude på stillehavet. Du har derfor ikke mulighed for at tracke os på MMSI nummer længere. Denne tracking side er derfor eneste mulighed.

Hvad er TWS og TWD

 

TWS - True Wind Speed - Sand vind hastighed
TWD - True Wind Dirrection - Sand vindretning

Men den sande vindretning, er den som man oplever når man står helt stille. Men det vi oplever på båden kan faktisk være noget helt andet. For hvis du nu forestiller dig, at det blæser 20 knob, men at du kan løbe med vinden med 5 knobs fart (8 km/t), så blæser det faktisk kun 15 knob når du løber.
Derimod blæser det også mere, når man bevæger sig i mod vinden, fordi du skal tilføje farten.

Det samme gælder faktisk med retningen. Hvis man får vinden ind fra siden ved 90 grader med 10 knobs styrke, og løber fremad med 10 knobs. Så får man faktisk 15 knobs vind ind fra  45 grader i mens man løber. Derfor kan farverne også ovenfor opfattes forskelligt. 

Hvis vi får grøn eller gul vind ind skråt forfra, så kan vi få en rigtig hård tur, og vi kan samtidig få en rigtig fin tur med rød vind bagfra. Så inden du lige sidder derhjemme og bliver nærvøs for om vi har for meget vind, så husk at der er meget mere i vindforhold og sejlads, end man lige regner med.

Et lille fun fact -Vidste du godt at knob stammer fra da man i gamle dage talte knuderne/knobene på et reb, som man kastede i vandet for at måle hastigheden på båden. Det er derfor at alt maritimt beskrives i knob.